top of page

British Shorthair Dişi Kedi ŞANS

ŞANS British Shorthair cinsi safkan dişi bir kedi. Şu anda 6 yaşında ve benim bu ırktaki ilk kedim. Şu anda kısır ve dr bir arkadaşımla yaşıyor. 2009 yılında British Shorthair kedilerle ilgili bir yazımı kediperisi.com sitemede aktarmak istedim. Aşağıda okuyacağınız yazı 2009 yılına aittir. Şans FIFe ve WCF birçok yarışmalara girmiş ve ırkının her yarışmada en güzel kedisi seçilerek cattery mize bol kupalar getirerek bizleri onurlandırmıştır. RABBim ona uzun bir ömür versin. Sıksık evimize bizi ziyarete gelir ve bahçede diğer kedilerimle :)) ağaca tırmanma oynar. En samimi arkadaşımla birlikte yaşıyor. Onun ev değiştirmesinin tek sebebi kısırlaştırdıktan sonra aldığı kilolar oldu. Dİğer kedilerimden başka bir odaya ayıramayacağım için ona verdiğimiz kısır kedi mamalarını red edip normal mama yediği için ciddi bir kilo problemi yaşadık.

Seni seviyorum ŞANS ....

British Shorthair kediler yükseği pek sevmeyen, evde sakin mizaçları ile sahibini hiç üzmeyen kedilerdir.

Şansta çok uslu bir kedidir. Mutfak tezgahı yada koltuklar üzerinde gezmeyi hiç sevmez.

Evdeki mobilyaları yada döşemeleri tırmalama huyu asla olmayan British Shorthair cins kediler için uzayan tırnaklarını kesmek gerekmeyip, çözümü eski bir halınızı evinizin kuytu bir köşesine koyup, 1 2 kez tırmalama sesi çıkartın, o tırnakları uzadığında muhakkak o köşeye geçip tırmalayarak, uzayan tırnaklarını törpüleyecek ve evdeki döşemelere asla dokunmayacaktır.

Kucakta sevilmeyi pek tercih etmezler, yakınınıza bir yere genelde ayaklarınıza yakın bir yere gelerek kendini hopppp yere yanlamasına atacak ve göbişini siz okşayana kadar , cilveler yapacaktır. ŞAns bu yüzden incecik annesi yüzünden birçok kez ezilme tehlikesi atlattı :)

Eve gelen misafirlerinizi asla rahatsız etmezler. Tanımadıkları kişiye kolay kolay yaklaşmazlar. Ama dişileri erkek misafirlerin ayak kokusunu koklamadan rahat edemezler. :) Kediler nedense ayakkabı koklamayı pek seviyorlar.

Şans kuru ve hazır mama yerine evdeki yemeklerden yemeye bayılır. En sevdikleri tavuk eti, balık, peynir, sosis, süt,yoğurt, mercimek nedense. ŞANS birde pizza içli gözlemeye bayılıyor :) Nedense insansı bir iştahı var. Sağlıklı beslenmesi için sadece kuru yada yaş kedi mamaları değil, bizlerin yediği herşeyden kendisine ikram ediyoruz. :) Etmesekte zaten masa başında verene kadar dizlerime uzanıyor.

Bu arada dondurmayı unutmayalım. Resmen cilveden napçağını şaşırıyor. Diğer cins kedilerden çok çok daha sakin ve kibar mizacıyla o benim gönlümün prensesi.

Şansın anne ve babası İngiltereden Neva Hanım ve Mehmet Beyin Kedileri idi. Bize bu güzel prensesi veridkleri için sonsuz teşekkürler

SON YAZILAR

ARŞIV

bottom of page