top of page

Dişi mi erkek mi sahiplenmeliyim

Dişi mi erkek mi sahiplenmeliyim? (Scottish yada british yavrularından)

Kedi Alırken Dişi Kedi mi Erkek Kedi mi Almalı ?

Sağlıklı eşleştirmelerden doğan bir british shorthair yada scottish fold bir yavru sahipleneceksiniz. Ancak kedileri ve ırkları yakınen tanımıyorsunuz. Dişi mi erkek kedimi sahiplenmenin daha doğru olduğu konusunda kararsızsınız.

Bir çok yazılar ve forumlar siteler okudunuz ve an itibari ile birçok bilgi ve karar vermeniz gereken soru arasında kayboldunuz. Üreticilerin ve kedi satanların söylediklerine güvenmeli misiniz :)) İçinizde de bir acaba sorusu canlanıyor. İnternette öcü gibi anlatılan erkek kedi koku hikayelerini dinledikçe erkek kedi, dişi kedilerin hamile kalma ve sonrasında doğacak bebekleri düşününce de dişi kedi de riskli gibi geliyor.

Dişi Kedi Özellikleri:

Diyelim dişi kedi aldınız kısırlaştırmadınız ve doğacak yavrularla ilgilenecek ve onları sahiplendirme döneminde çevre arayışı sizi huzursuz etti :)

Bunları her gün onlarca kedi sahiplenmek isteyenlerin bizi aradıkları zaman sordukları soru ve bahsettikleri endişelerdeki cümleler ile yazıyorum.

Dişi Kedi Koku Bırakır mı ?

Dişi kediler de aynı erkek kediler gibi üreme zamanları gelip kızana girdiklerinde koku bırakır hatta aynı erkekler gibi püskürtürler. Tecrübe ile sabit :) Birçok dişi Scottish Fold & Straight & British Shorthair dişi kedim var . Üreme dönemi gelip kızana girdiklerinde bildiğiniz erkek kedi gibi püskürtüyorlar duvara her yere. Bu işemek anlamında değil. Kediler koku yolu ile birbirlerini tanırlar. Bu işeme eylemi ile kendi idrar kokusu ile erkek kedileri yanına çağırma amacındadırlar. Yoksa bu kızan döneminde dişi erkek kedinin püskürtmesinin başka anlamı yoktur :)

Dişi Kediler Adet Görür mü ?

Kedigiller köpekler gibi adet görmezler. Çok şükür ki kediler adet görmez. Çünkü köpekler senede 2 defa adet dönemine girerken dişi kediler senede birçok kez ısı farklılıkları, güneş ışığı durumlarına göre sık sık kızana girebilir. Birçok canlıda üremeye hazırlık olarak gelişen yumurtlama olayı kedilerde büyük şans olarak erkek kedi ile eşleştiği birlikte olduğu an atılır. Öncesinde yumurta atımı ve döllenecekleri ortam hazırlanmaz. Dişi kedi erkek kedi ile eşleşir ve o anda tam o anda yumurta atılır ve erkek spermi ile döllenir. Yani tek yumurta ziyana gitmez :)))) Akıllı bu kediler cidden :D

Erkek Kedi Özellikleri:
Erkek Kedi Koku Sorunu

Dişi kediler yılın belli zamanlarında kızana girerek üremek isterken, erkek kediler 2.5 kiloya vardıklarında (sağlıklı gelişmiş kedilerde) üreme dönemine girerler. Bu döneme girdiğinde erkek kediler de gece gündüz yaz kış mevsim dönümü falan hiçbir zaman mefhumu olmaz. Sürekli eşleşme dürtüsüne sahip olurlar :) Erkeklerde üreme için geçiş dönemi 2.5 kiloya varmasının sonrasında görülmeye başlayabilir.

Ve en önemlisi dişi kedileri eşleşmeye çağırmak için sağa sola püskürtmeye başlarlar. Bu çoğunlukladır. Ancak asla koku bırakmayan erkek kedilerde vardır. Eğitime bağlı olarak ve bulundukları ortam ve son yıllarda kalıtsal olduğu düşünülerek kokuyu sadece kumuna bırakan kedilerde vardır. Benim erkek kedilerim örneğin Eseniy ( British Shorthair ) , General ( British Shorthair ) Di Caprio ( Scottish Fold ) koku kuma bırakırlar asla püskürtmezler eve. Bu kedilerimin bebekleride evlerinden gelen habere istinaden kokularını kuma sadece bırakmaktadırlar. Munchkin erkek kedim BIDIK ise hiç koku bırakmamaktadır. Gül kokan bir çişi yok ama asla ağır koku yok. Hiçbir zamanda püskürtmedi. Yani illa her erkek kedi püskürtür işer kokutur diye birşey yok. Ancak çok püskürten koku bırakan kedinin erkek yavrularıda koku bırakmaya meyilli. Devon Rex bir kedim vardı Browni koku bırakıyordu kısırlaştırıldı. Oğlu Pamuk oda koku bıraktı hemde ne koku dehşet bir üreme dürtüsü vardı. Testesteron tavan. Mecburen kısırlaştırdık. İlk 1 ay koku bırakma devam etti. Ne zamanki testesteron hormonları 1 ay sonunda düştü şimdi mis gibi :))) Asla koku bırakmıyor. Adı oldu PAMUŞ :P

Dişi Kedi mi Erkek Kedi mi sahiplenmeli hangisi nasıl görünür ?

Bende bir bayanım :)) Ama şu var doğadaki her canlının en gösterişlisi erkek olanlarıdır. Tamam sonuçta bir aslan almıyorsunuz. Ama eğer iri ve heybetli canlı bir görünüş seviyorsanız Erkek Kedi almalısınız.

Daha naif bir görünüş seviyorsanız da dişi tercih etmelisiniz.

Dişi Kedimi Erkek Kedimi sahibine düşkündür ?

Ta ta ta tammmm Binlerce kedi üzerinde yapılmış istastiki bir bilgidir. Tüm kedi sahiplenecek ailelere buna muhakkak önem vermelerini rica edeceğim.

Dişi kediler evdeki abilere ve evin babasına düşkün olacaklardır. :)) Onca yaş mama et tavuk ödüllere rağmen dişi kedilerimiz babalarının kızlarıdır :/ Evimdeki dişi kedilerde dahhil olmak üzere durum aynı. Oğlunuz yada evin babasına kedi alıyorsanız dişi kedi tercih etmelisiniz. Kızınıza yada evin hanımına alıyorsanız erkek tercih etmelisiniz.

Bu konu ile ilgili öyle çok anımız var ki :) Bizden kedi sahiplenen bir beyfendi dişi kedi almak istedi eşine hediye etmek üzere. Israrla erkek tavsiye ettik ancak dişi aldı. Kedi evlerine gittikten sonra evin babasını işten dönüş saatinde kapının önünde beklemeye başlamış. Uyurken onun ayak ucuna kıvrılmış. TV izlerken sürekli peşinde evde her yere. Eşi Hanımefendi isyan etmiş :)) Hayatım sen güya bana aldın ama kızımız beni hiç sevmiyor hep seninle. Sen sanki kendine aldın :))) Beyfendi en başından bunu özellikle böyle olması için almış :))) Sonra eşi içinde bir kedi aldılar. İlk başta 2 kedi kabul ettirmek zor olduğu için belkide :))

Umarım yazımız karar verme aşamasında olan ziyaretçilerimiz kedi severler için yardımcı olacak içeriğe sahiptir. Konu ile ilgili sorunlarınızı yorum kısmından bizlere iletebilir yada daha detaylı 0507 466 4209 telefonla bilgi alabilirsiniz.

Saygılarımla

KEDİ PERİSİ

SON YAZILAR

ARŞIV

bottom of page